Hozzávalók: 1 kg burgonya30 dkg liszt1 tk só Elkészítés: A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk és burgonyanyomón
Hozzávalók: Az égetett tésztához: 7,5 dkg vaj + a tepsihez11 dkg liszt3 egésztojássó A krémhez: 10 dkg kristálycukor3 dl habtejszín5
Hozzávalók: 1 fej káposzta2-3 fej vöröshagymasóborsköménymag4-5 egész csirkecomb vagy 4-5 szelet vékony szelet karaj4-5 paradicsomkb. 5 dl paradicsom ivólé Elkészítés:
Hozzávalók: 30 dkg kolbász10 dk spenót1 közepes vöröshagyma5 ek napraforgó olaj2 teáskanál fűszerpaprika2 gerezd fokhagymasó ízlés szerint2 babérlevél2 dl tejföl1
Hozzávalók: 2 dl tej22 dkg vaj vagy margarin20 dkg kristálycukor25 dkg liszt5 dkg cukrozatlan kakaópor1 dkg szódabikarbónacsipet só2 tojás10 dkg
Hozzávalók: 25 dkg liszt8 dkg vaj10 dkg porcukor1 csomag vaníliás cukor2 tojás2 dkg szalalkáli vagy szódabikarbóna A krémhez: 10 dkg
Azt szokták mondani, a kelt tészta bonyolult, gyakorlatot igénylő munka. Tény, hogy könnyen el lehet rontani, de ha azt a
Hozzávalók: 1 csomag rétes tészta30 dkg reszelt sajt15 dkg rétesliszt1 cs. sütőpor2 doboz tejföl1 tojássó ízlés szerint Elkészítés: A tésztát
Hozzávalók: 40 dkg bármilyen olasz tészta40 dkg zöldborsófél csokor menta5 dkg reszelt parmezán10 dk g félzsíros tejszín17,5 dkg sonka Elkészítés:
Hozzávalók: 1 kg karfiol4 kisebb sárgarépa5 egész tojás5 evőkanál lenmagliszt5 evőkanál mandulaliszt1 kk őrölt bors2 kávéskanál sóolaj a sütéshez Elkészítés: