Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pikáns kelbimbóleves

A kelbimbó is azon „zöld” növényeink egyike, amit csak kevesen használnak. Pedig tökéletesen illik húsokhoz, csakúgy, mint főzeléknek is kiváló. Most levesben kapott főszerepet.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 30 dkg kelbimbó
  • 20 dkg zöldbab
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 közepes krumpli
  • 1 csapott evőkanál finomliszt
  • 1,5 liter víz
  • csipetnyi cukor
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és a vajon megfonnyasztjuk. A répákat karikára, a krumplit kockára, a zöldbabot darabokra vágjuk, és a hagymán kevergetve kissé megpirítjuk a kelbimbóval együtt. A liszttel meghintve a tűzön még fél percig keverjük, majd vízzel felengedjük. Sózzuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, és 20 perc alatt megfőzzük. A tejfölt hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, és tálaljuk.