Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsos hamis muszaka

Hogy mitől hamis a muszaka? Attól, hogy a jól ismert receptben a padlizsán helyett burgonyát használunk. Így is egy isteni főétel lesz belőle.

Hozzávalók:

  • 40 deka darált hús
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • kevés tej
  • só, bors, őrölt piros paprika, ételízesítő

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük, megfűszerezzük sóval és ételízesítővel. A hagymát elszeljük, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt paprikával és lassú tűzön kb. 1o percig főzzük. A tepsi alját olajjal vékonyan meglocsoljuk, és elosztjuk rajta a karikákra vágott krumplit. A következő réteg a hús, majd ismét a krumpli. Előmelegített sütőben 2oo fokon kb. 45 percig sütjük. Közben elkészítjük hozzá az öntetet, így a 3 tojásból, tejfölből, tejből a só, bors, őrölt paprika hozzáadásával. Kb. 45 perc után kivesszük a muszakát a sütőből, ráöntjük az öntetet és kb. 15 percre visszarakjuk sülni. Tetszés szerint sajttal megszórható.