Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szalámis csicseriborsó saláta

A csicseriborsót általában leveshez vagy a jól ismert humuszhoz használjuk. Pedig azon túl, hogy szuper „fasírtot” is készíthetünk belőle, kiváló saláta alapanyag.

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalámi tetszés szerint
  • 24 dkg csicseriborsó konzerv
  • 1 közepes lila hagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 kisebb jégsaláta
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A szalámit felszeleteljük, és vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a hideg vízzel lemosott és leszűrt csicseriborsót, a vékony szeletekre vágott hagymát, az apró kockákra vágott paradicsomot, a vékony csíkokra vágott salátát. A dresszinghez az olajat elkeverjük az áttört fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. A dresszinget a salátára öntjük, jól elkavarjuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.