Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldséges csirkefalatok

A kiváló ízek, a fűszerek harmonizációja mellett még egy előnye van a keleti konyhának: gyorsan elkészülnek. Most egy csirkés egytálételt hoztunk, ami igazi ízkavalkád.

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirke
  • 4 cm gyömbér
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 10 dkg csírák
  • 1 kis sárgarépa
  • 0,5 dkg bambuszrügy
  • 0,5 dkg erdei gomba
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 0,5 citromból nyert citromlé
  • 1 kisebb chili
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 közepes újhagyma zöldje

Elkészítés:

Lehetőség szerint a wokot, ha nincs, akkor egy nagy serpenyőt (ahogy én is tettem) tűzforróra hevítsünk fel. A húst vágjuk vékony csíkokra, és kevés olaj hozzáadásával alaposan, és hirtelen pirítsuk körbe a wokban, majd szedjük ki szűrőkanállal. A maradék olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott chilit és a julienne-re (gyufaszál hosszúságú, vastagságú szeletek) vágott gyömbért és zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk gyorsan a csíkozott paprikát, gombát, bambuszt, julienne sárgarépát, nagy lángon gyorsan egybepirítjuk, visszaöntjük a húst, és befűszerezzük a mézzel és a szójaszósszal, citromlével, és adunk hozzá kevés vizet. Hozzáadjuk a csírát, elkeverjük, és lezárjuk a tűzhelyet, ekkor keverjük hozzá a finomra aprított korianderzöldet. Tálaláskor megszórjuk kevés újhagymazölddel.