A kenyérben is az a csodás, hogy rengeteg alapanyaggal lehet „megbolondítani” vagy inkább még tovább turbózni. Ha asztalt gyümölcsök, magvak,
Egyszerűen is lehet mutatós desszertet készíteni, pláne, ha a fő alapanyagunk az eper. A joghurtos eperpite puha, könnyű és isteni
Sajnos még mindig kevés halat fogyasztunk. A magyar konyha kb. a halászlénél és a rántott halnál nem sokkal több ételben
A burgonya az egyik legjobb alapanyag abból a szempontból, hogy nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Nem mellesleg még finom is. A
A káposztás rizs is egy olyan étel, ami azt bizonyítja, hogy egyszerűen is lehet finomat készíteni. Hétköznapra tökéletes vacsora, már
Sokunk kedvence a tavasz kezdete, amikor megkezdődik az eperszezon. Mikor, ha nem ilyenkor kell kihasználni az időszakot és a lehető
A szlovák konyha legalább annyira széleskörű a gasztronómiáját tekintve, mint a magyar. A Bratislavské rožky, pontosabban a pozsonyi kifli nálunk
A frittata is egy olyan étel, aminek az elkészítéséhez egy kis fantázia kell. Számos zöldséggel lehet ízesíteni. Serpenyőben szokták sütni,
A tésztás ételek is igen praktikusak a hétköznapokra: pillanatok alatt egy tartalmas finomsággá varázsolható. Mondhatnánk, hogy egy hamis bolognainak is
A piacok, a zöldségesek és az áruházak polcairól sem hiányzik már az eper. Az egyik legmutatósabb alapanyaga a süteményeknek, de