Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Olasz csokoládé szalámi

Méghogy csokoládéból, mandulából és mogyoróból nem lehet szalámit csinálni? Dehogynem! Csak egy kis fantázia szükséges hozzá!

Hozzávalók:

  • 5 dkg mogyoró
  • 8 dkg mandula
  • 35 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg fehér csokoládé
  • 4 dkg mandulás csók (amaretti)
  • 0,25 db narancs
  • porcukor

Elkészítés:

A mogyorót és a mandulát felhevített serpenyőbe szórjuk, és kevergetve pirítjuk 10-15 percig. A felaprított étcsokoládét a felkockázott vajjal együtt fémtálba tesszük, és vízfürdőben felolvasztjuk. Közben a fehér csokoládét és a mandulás csókot durvára vágjuk. A felolvasztott vajas csokoládét kivesszük a vízfürdőből. Hozzáadjuk a pirított mogyorót és mandulát, a reszelt narancshéjat, valamint az aprított fehér csokit és amarettit. Alaposan összekeverjük, és a hűtőben pihentetjük 1 órát. A munkalapon kiterítünk egy legalább 40 cm hosszú folpackot. A közepére halmozzuk a fele csokis masszát, és 20 cm hosszú, 4-5 cm vastag rúddá formázzuk. Szorosan a folpackba tekerjük, a két végét szaloncukorszerűen összekötjük, majd a hűtőbe tesszük 1 órára. Ugyanígy járunk el a maradék masszával is. A hűtőből kivett rudakat a folpack leszedése után porcukorba hempergetjük. Végül a „szalámikat” konyhai zsineggel tetszés szerint körbekötözzük.