Méghogy csokoládéból, mandulából és mogyoróból nem lehet szalámit csinálni? Dehogynem! Csak egy kis fantázia szükséges hozzá!
Hozzávalók:
- 5 dkg mogyoró
- 8 dkg mandula
- 35 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 6 dkg fehér csokoládé
- 4 dkg mandulás csók (amaretti)
- 0,25 db narancs
- porcukor
Elkészítés:
A mogyorót és a mandulát felhevített serpenyőbe szórjuk, és kevergetve pirítjuk 10-15 percig. A felaprított étcsokoládét a felkockázott vajjal együtt fémtálba tesszük, és vízfürdőben felolvasztjuk. Közben a fehér csokoládét és a mandulás csókot durvára vágjuk. A felolvasztott vajas csokoládét kivesszük a vízfürdőből. Hozzáadjuk a pirított mogyorót és mandulát, a reszelt narancshéjat, valamint az aprított fehér csokit és amarettit. Alaposan összekeverjük, és a hűtőben pihentetjük 1 órát. A munkalapon kiterítünk egy legalább 40 cm hosszú folpackot. A közepére halmozzuk a fele csokis masszát, és 20 cm hosszú, 4-5 cm vastag rúddá formázzuk. Szorosan a folpackba tekerjük, a két végét szaloncukorszerűen összekötjük, majd a hűtőbe tesszük 1 órára. Ugyanígy járunk el a maradék masszával is. A hűtőből kivett rudakat a folpack leszedése után porcukorba hempergetjük. Végül a „szalámikat” konyhai zsineggel tetszés szerint körbekötözzük.