Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spenótos bolognaiban bújtatott tojás

Megszámlálhatatlan a lista, olyan sok alapanyagból lehet mártogatós ételt készíteni. A hús is tökéletesen alkalmas erre, ami ezúttal a bolognai ízvilágot képviseli.

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg friss spenótlevél
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 tk bazsalikom
  • 1,5 tk oregánó
  • 0,5 tk rozmaring
  • 1,5 tk pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 dl paradicsompüré

Elkészítés:

A hagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Kevés pirítás után hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megfűszerezzük a hozzávalóval, végül összepároljuk. Fedővel lefedve 20 percig főzzük. Ha szükséges, öntsünk hozzá kevés vizet. Lehúzzuk a tűzről, ekkor kerül bele a friss darabolt spenót. Jól összekeverjük. Egy hőálló sütőedénybe öntjük, majd beleütünk négy tojást, és előmelegített sütőben készre sütjük. Pirítóssal tálaljuk.