Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Spenótos bolognaiban bújtatott tojás

Megszámlálhatatlan a lista, olyan sok alapanyagból lehet mártogatós ételt készíteni. A hús is tökéletesen alkalmas erre, ami ezúttal a bolognai ízvilágot képviseli.

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg friss spenótlevél
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 tk bazsalikom
  • 1,5 tk oregánó
  • 0,5 tk rozmaring
  • 1,5 tk pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 dl paradicsompüré

Elkészítés:

A hagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Kevés pirítás után hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megfűszerezzük a hozzávalóval, végül összepároljuk. Fedővel lefedve 20 percig főzzük. Ha szükséges, öntsünk hozzá kevés vizet. Lehúzzuk a tűzről, ekkor kerül bele a friss darabolt spenót. Jól összekeverjük. Egy hőálló sütőedénybe öntjük, majd beleütünk négy tojást, és előmelegített sütőben készre sütjük. Pirítóssal tálaljuk.