Mi lenne tökéletesebb egy olyan ételnél, mint ami olcsó, gyorsan elkészül és nem igényel túl nagy gasztronómiai tudást? Ilyenek a burgonyás ételek. Egy kis töltelékkel pedig főételnek is tökéletes.

Hozzávalók:
- 4 dkg margarin
- 2 dl tej
- 8 közepes burgonya
- 2 zöldségleveskocka
- 1 tk ételízesítő
- kevés piros pritaminpaprika
- 1 csomag sajtszósz alap
Elkészítés:
Megmossuk a burgonyákat, tiszta, még használatlan mosogatószivaccsal. Bő, a leveskockákkal ízesített vízben héjastól megfőzzük. A főtt burgonyát hosszában elfelezzük, a közepét óvatosan kikaparjuk. A kiszedett főtt burgonyát áttörjük, és félretesszük. A burgonyák alját vékonyan levágjuk, így készítünk nekik talpat, hogy ne dőljenek el. A sajtalapot a javaslat szerint elkészítjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverjük az áttört burgonyát, a finomra vágott snidlinget és az ételízesítőt. Fűszerezhetjük ízlés szerint szerecsendióval és fehérborssal. A kész tölteléket visszatöltjük a felezett burgonyákba, megszórjuk apróra vágott piros pritaminpaprikával, beletesszük őket egy margarinnal kikent tepsibe, a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 5-8 perc alatt készre sütjük.