Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos töltött burgonya

Mi lenne tökéletesebb egy olyan ételnél, mint ami olcsó, gyorsan elkészül és nem igényel túl nagy gasztronómiai tudást? Ilyenek a burgonyás ételek. Egy kis töltelékkel pedig főételnek is tökéletes.

Hozzávalók:

  • 4 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 8 közepes burgonya
  • 2 zöldségleveskocka
  • 1 tk ételízesítő
  • kevés piros pritaminpaprika
  • 1 csomag sajtszósz alap

Elkészítés:

Megmossuk a burgonyákat, tiszta, még használatlan mosogatószivaccsal. Bő, a leveskockákkal ízesített vízben héjastól megfőzzük. A főtt burgonyát hosszában elfelezzük, a közepét óvatosan kikaparjuk. A kiszedett főtt burgonyát áttörjük, és félretesszük. A burgonyák alját vékonyan levágjuk, így készítünk nekik talpat, hogy ne dőljenek el. A sajtalapot a javaslat szerint elkészítjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverjük az áttört burgonyát, a finomra vágott snidlinget és az ételízesítőt. Fűszerezhetjük ízlés szerint szerecsendióval és fehérborssal. A kész tölteléket visszatöltjük a felezett burgonyákba, megszórjuk apróra vágott piros pritaminpaprikával, beletesszük őket egy margarinnal kikent tepsibe, a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 5-8 perc alatt készre sütjük.