Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sonkás-gombás batyu

Kiváló kész leveles tésztát lehet vásárolni az üzletekben. Édesen töltve is kiváló, de ha egy sós finomságra vágytok, kis sonkával és gombával isteni batyuk készíthetőek.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 száraz zsemle
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg szeletelt gombakonzerv
  • 15 dkg főtt sonka
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:

A zsemléket felkockázzuk, és langyos tejbe áztatjuk. Ha felszívta a tejet, hozzáadjuk a villával összetört sonkát, gombát, az apróra vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tojást felverünk, majd hozzáadjuk a töltelékhez, és az egészet állni hagyjuk kb. fél óráig, hogy az ízek összeérjenek. A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk, és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe tölteléket halmozunk, majd a széleit átellenben felül összecsíptetjük. Lekenjük tojással, és aranybarnára sütjük.