Kiváló kész leveles tésztát lehet vásárolni az üzletekben. Édesen töltve is kiváló, de ha egy sós finomságra vágytok, kis sonkával és gombával isteni batyuk készíthetőek.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 2 száraz zsemle
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 35 dkg szeletelt gombakonzerv
- 15 dkg főtt sonka
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
A zsemléket felkockázzuk, és langyos tejbe áztatjuk. Ha felszívta a tejet, hozzáadjuk a villával összetört sonkát, gombát, az apróra vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tojást felverünk, majd hozzáadjuk a töltelékhez, és az egészet állni hagyjuk kb. fél óráig, hogy az ízek összeérjenek. A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk, és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe tölteléket halmozunk, majd a széleit átellenben felül összecsíptetjük. Lekenjük tojással, és aranybarnára sütjük.