A magyar gasztronómiában főleg a barna lencsét használjuk, pedig a vörös változata is isteni. Ugyanúgy kell használni, mint „rokonát”, ehhez
A földimogyorót legtöbbször filmnézés közben, nassoláskor fogyasztjuk. Pedig tökéletes alapanyaga az ételeknek. Most gondoltunk egy merészet, és krémlevest „varázsoltunk” belőle.
Egyre népszerűbbek az olyan egytálételek, amihez fogunk egy lábast, és nagyjából mindent csak bele kell dobálni, és fél óra alatt
Aki azt gondolja, egy salátával nem lehet jóllakni, téved. A majonézes húsos burgonyasaláta remekül megállja a helyét önálló ételként és
Az egyik legjobb az őszben a gasztronómia szempontjából, hogy újra tele vannak a piacok a sütőtökkel. Számos étel alapanyagaként használhatjuk,
A célka sok alapanyaghoz passzol, ilyen a burgonya is. A kettő párosításából készül ez a gyönyörű színű krémleves. Gyors, ízletes,
Sajtos, tepertős, káposztás, túrós vagy burgonyás? Mindenkinek más a kedvenc pogácsája. Mi most utóbbi, a krumplis tökéletes receptjét hoztuk el.
Nincs olyan cukrászda, ahol az Eszterházy torta ne szerepelne a kínálatban. A meglehetősen időigényes desszertcsoda – na de erre épp
Most Lengyelország gasztronómiájában kalandozunk. Minden nemzetnek van legalább egy jellegzetes tészta étele, náluk ilyen a káposztás pierogi. Ízvilágban hajaz a
A kocsonya egy rendkívül időigényes étel, de a gasztronómia sokoldalúságának köszönhetően egy sokkal egyszerűbb módon is elkészíthető. Ráadásul csirkehús felhasználásával.