Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Epres-paradicsomos gazpacho

A piacok, a zöldségesek és az áruházak polcairól sem hiányzik már az eper. Az egyik legmutatósabb alapanyaga a süteményeknek, de a szezon megnyitását inkább egy levessel kezdenénk. Epres-pardicsomos gazpacho, ami lehet, hogy igen megosztó étel, de érdemes kipróbálni, mert tuti pozitív csalódás lesz.

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 1 kis csokor friss tárkony
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 0,8 dl olívaolaj
  • fél kiskanál balzsam vagy sherry ecet
  • 1 vastagabb szelet kenyér

Elkészítés:

Előkészítjük a zöldségeket. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, az uborkát meghámozzuk, végül a hagymáról és a fokhagymáról is leszedjük a külső héját. A tárkonynak (vagy ha bazsalikomot használunk) csak a leveleit használjuk fel, a szárát nem. A kenyér héját levágjuk, és a belső részét beáztatjuk, kb. 5 percre. Turmixgépbe tesszük a hozzávalók egyharmadát, amit botmixer segítségével összeturmixolunk, majd összevegyítjük a megmaradt levessel, így őrizve meg a sűrű, ám darabos állagát. Aki akarja, teljes egészében is leturmixolhatjat. Hűtőbe tesszük 2 órára, majd hidegen fogyasztjuk.