Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Moqueca – Halászpörkölt

Mi magyarok még a tojásból is képesek vagyunk pörköltet készíteni. A tenger gyümölcseiből és halból viszont biztosan még kevesen találkoztak ezzel a különleges étellel. Könnyen elkészíthető, egészséges. Kell ennél több?

Hozzávalók:

  • 1 lime leve
  • 1/2 ek őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 tk aprított fokhagyma
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt bors
  • 50 dkg rák vagy tengeri halfilé darabokra vágva
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 fej hagyma feldarabolva
  • 2 nagy kaliforniai paprika felkarikázva
  • 40 dkg paradicsom felkockázva
  • 4 dl kókusztej
  • korianderlevél

Elkészítés:

A páchoz a lime levét összekeverjük a köménnyel, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Beleforgatjuk a haldarabokat, és legalább 20 percig, de lehetőleg 24 órát állni hagyjuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és megsütjük rajta a hagymát. A lángot lejjebb vesszük, majd a serpenyőbe tesszük a kaliforniai paprikát, a halat és a paradicsomot. Felöntjük a kókusztejjel, és lefedve pároljuk 25-30 percig, amíg a rák vagy a hal teljesen meg nem puhul. Tálaláskor megszórhatjuk paprikával, zöldhagymával vagy akár pirospaprikával.