Mi magyarok még a tojásból is képesek vagyunk pörköltet készíteni. A tenger gyümölcseiből és halból viszont biztosan még kevesen találkoztak ezzel a különleges étellel. Könnyen elkészíthető, egészséges. Kell ennél több?
Hozzávalók:
- 1 lime leve
- 1/2 ek őrölt kömény
- 1 ek pirospaprika
- 2 tk aprított fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
- 50 dkg rák vagy tengeri halfilé darabokra vágva
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma feldarabolva
- 2 nagy kaliforniai paprika felkarikázva
- 40 dkg paradicsom felkockázva
- 4 dl kókusztej
- korianderlevél
Elkészítés:
A páchoz a lime levét összekeverjük a köménnyel, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Beleforgatjuk a haldarabokat, és legalább 20 percig, de lehetőleg 24 órát állni hagyjuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és megsütjük rajta a hagymát. A lángot lejjebb vesszük, majd a serpenyőbe tesszük a kaliforniai paprikát, a halat és a paradicsomot. Felöntjük a kókusztejjel, és lefedve pároljuk 25-30 percig, amíg a rák vagy a hal teljesen meg nem puhul. Tálaláskor megszórhatjuk paprikával, zöldhagymával vagy akár pirospaprikával.