A káposztás rizs is egy olyan étel, ami azt bizonyítja, hogy egyszerűen is lehet finomat készíteni. Hétköznapra tökéletes vacsora, már csak azért is, mert pillanatok alatt elkészíthető. Egyszerűsége ellenére igazi ízkavalkád.
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 20 dkg édeskáposzta
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- kevés frissen őrölt bors
- kevés pirospaprika
- 1 csokor snidling
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A káposztát megmossuk, és tetszés szerinti csíkokra vagy kockákra vágjuk. Egy lábosban az olajon üvegesre pároljuk az apróra kockázott hagymát, rádobjuk a káposztát, majd kevés vízzel felöntve pároljuk. Amikor félig megpuhult, akkor kerül bele a rizs, mellyel nagyjából 20 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor apróra vágott snidlinggel megszórjuk. Önmagában, de köretként egyaránt fogyasztható.