A tésztás ételek is igen praktikusak a hétköznapokra: pillanatok alatt egy tartalmas finomsággá varázsolható. Mondhatnánk, hogy egy hamis bolognainak is betudható.
Hozzávalók:
- 1 csomag széles metélt
- 1 vöröshagyma
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál paradicsomszósz
- 15 dkg nagy szemű zöldbab
- bazsalikom
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. A paradicsomszószt hozzáadjuk, öntünk alá egy kevés vizet, fűszerezzük és fedő alatt főzzük. Mikor már majdnem kész, a felaprított paradicsomot is hozzáadjuk. A megfőtt tésztát leszűrjük és kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a ragut, és a babszemeket, majd sajttal megszórva tálaljuk.