Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos húsos tészta

A tésztás ételek is igen praktikusak a hétköznapokra: pillanatok alatt egy tartalmas finomsággá varázsolható. Mondhatnánk, hogy egy hamis bolognainak is betudható.

Hozzávalók:

  • 1 csomag széles metélt
  • 1 vöröshagyma
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsomszósz
  • 15 dkg nagy szemű zöldbab
  • bazsalikom
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. A paradicsomszószt hozzáadjuk, öntünk alá egy kevés vizet, fűszerezzük és fedő alatt főzzük. Mikor már majdnem kész, a felaprított paradicsomot is hozzáadjuk. A megfőtt tésztát leszűrjük és kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a ragut, és a babszemeket, majd sajttal megszórva tálaljuk.