Sokunk kedvence a tavasz kezdete, amikor megkezdődik az eperszezon. Mikor, ha nem ilyenkor kell kihasználni az időszakot és a lehető legtöbb módon felhasználni alapanyagként ezt a csodálatos gyümölcsöt. Most egy isteni piskótatekercset hoztunk, ami eperkrémes tölteléket kapott.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 evőkanál víz
A krémhez:
- 75 dkg eper
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 50 dkg tea vaj
Elkészítés:
Az epret megmossuk, feldaraboljuk, és a cukorral leturmixoljuk. A pudingport kikeverjük 0,5 dl vízel, és az eperszósszal elkeverjük, lassú tűzön felforraljuk, összesűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, ekkor keverjük hozzá a vajat. Jól kihabosítjuk, félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell kapnunk. A tojás fehérjét és egy csipet sót jó kemény habbá verünk, majd óvatosan egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk az előzőleg már kikavart sűrű masszánkkal. Egy 30×40 cm-es tepsit zsírpapírral bélelünk, majd beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, majd porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.