Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Eperkrémes piskótatekercs

Sokunk kedvence a tavasz kezdete, amikor megkezdődik az eperszezon. Mikor, ha nem ilyenkor kell kihasználni az időszakot és a lehető legtöbb módon felhasználni alapanyagként ezt a csodálatos gyümölcsöt. Most egy isteni piskótatekercset hoztunk, ami eperkrémes tölteléket kapott.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 evőkanál víz

A krémhez:

  • 75 dkg eper
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 50 dkg tea vaj

Elkészítés:

Az epret megmossuk, feldaraboljuk, és a cukorral leturmixoljuk. A pudingport kikeverjük 0,5 dl vízel, és az eperszósszal elkeverjük, lassú tűzön felforraljuk, összesűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, ekkor keverjük hozzá a vajat. Jól kihabosítjuk, félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell kapnunk. A tojás fehérjét és egy csipet sót jó kemény habbá verünk, majd óvatosan egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk az előzőleg már kikavart sűrű masszánkkal. Egy 30×40 cm-es tepsit zsírpapírral bélelünk, majd beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, majd porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.