Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos brokkolileves

Fokhagyma, hagyma vagy póréhagyma, esetleg burgonya, répa, ezek mind olyan zöldségek, amiből szívesen készítünk krémlevest. Most a brokkoli kapta a főszerepet, amit egy kis sajttal dúsítva egészen biztos, hogy a gyerekek sem utasítanak vissza.

Hozzávalók:

  • 1,5 dkg vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 6 dkg vaj
  • 4 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl habtejszín
  • 5 dl csirke alaplé
  • 25 dkg brokkoli
  • 2 közepes sárgarépa
  • 0,5 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál fekete bors
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 1 késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:

A másfél deka vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, félrerakjuk. Közepes lángon olvasszuk fel a hat deka vajat, szórjuk rá a lisztet, és állandó keverés mellett forrósítsuk fel. Öntsük fel a tejjel meg a tejszínnel, csak apránként adagolva, habverővel kevergetve, hogy csomómentes legyen. Adjuk hozzá az alaplevet, amivel szintén keverjük el, lefedve, kis lángon főzzük 20 percig. Pucoljuk meg a répát meg a brokkolit, vágjuk apróra, rakjuk a levesbe a párolt hagymával együtt. Főzzük kis lángon további 20 percig. Daráljunk bele borsot, ha szükséges sózzuk. Botmixerrel ízlés szerinti állagúra pürésítjük. Rakjuk bele a lereszelt sajtot, meg a frissen őrölt szerecsendiót, kevergessük, amíg a sajt elolvad.