Ha valaki azt gondolja, egy húsgolyót nem lehet elrontani, téved. Kiszáradhat, túlsülhet, íztelen lehet vagy épp ellenkezőleg, nyers. Most egy
Minden konyhának, így a franciáknak is meg van a saját gulyásleveshez hasonlítható ételük. Ilyen a burgundi marharagu is. Igaz, hogy
A túrógombóc elkészítése sokaknak a nagy mumusa. Szétesik, túl kemény lesz, nehéz elérni a tökéletes állagot. A hamis túrógombóccal viszont
Minden zöldségből lehet csodálatos levest varázsolni. Most a karfiol kapta a főszerepet, amit egy kis sajttal és némi fűszerrel emeletük
Ahogy azt már többször bemutattuk, számos zöldségünkből lehet „fasírtot” készíteni. Most répát a használtuk fő alapanyagként, az így kapott ropogós
Rakott kelkáposzta, kelkáposzta főzelék, nagyjából ennyiben ki is merül azon receptek tára, amik ebből az isteni zöldségből készülnek. Egy kis
Számos kenyér receptet mutattunk már be. Kukoricaliszt felhasználásával azonban még nem. Most hoztunk egy isteni, ízében teljesen mást a megszokottól.
A szlovák konyha legalább annyira széleskörű a gasztronómiáját tekintve, mint Magyarország. A legjellemzőbb ételei egyszerű, tartalmas parasztételek. Ilyen a kolbászos
Nyúl húst manapság már minden nagyobb üzletben kaphatunk. Vidéken rendszeresen fogyasztják, mégis sokan kerülik ezt az alapanyagot. Sokan azt sem
A pekándiót nem használjuk gyakran a magyar konyhában. Aki nem ismeri, érdemes talán ezzel az egyszerű, ám annál finomabb kuglóffal