Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csicseriborsós zellerleves

A zeller nem éppen a legnépszerűbb zöldségek egyike. De sok-sok más ízzel vegyítve igazán ízletes alapanyaga az ételeknek. Ilyen a csicseriborsó zellerleves is. Tartalmas, laktató és nem megszokott a magyar konyhában.

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek római kömény
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 közepes szár halványító zeller
  • 1 l alaplé
  • 20 dkg konzerv paradicsom
  • 50 dkg csicseriborsó konzerv
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 szál koriander
  • 0,5 citromból nyert citromlé

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a szárzellert vékony csíkokra. Az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és a zellert, mellészórjuk a római köményt, és kis lángon, kevergetve 5 percig főzzük. Az utolsó percben hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipelyhet is. Felöntjük alaplével, majd beletesszük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a csicserikonzervet, 5 percig főzzük, majd beletesszük a felaprított korianderleveleket. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk belé.