A zeller nem éppen a legnépszerűbb zöldségek egyike. De sok-sok más ízzel vegyítve igazán ízletes alapanyaga az ételeknek. Ilyen a csicseriborsó zellerleves is. Tartalmas, laktató és nem megszokott a magyar konyhában.
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek római kömény
- 1 kávéskanál chilipehely
- 1 közepes szár halványító zeller
- 1 l alaplé
- 20 dkg konzerv paradicsom
- 50 dkg csicseriborsó konzerv
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 szál koriander
- 0,5 citromból nyert citromlé
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a szárzellert vékony csíkokra. Az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és a zellert, mellészórjuk a római köményt, és kis lángon, kevergetve 5 percig főzzük. Az utolsó percben hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipelyhet is. Felöntjük alaplével, majd beletesszük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a csicserikonzervet, 5 percig főzzük, majd beletesszük a felaprított korianderleveleket. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk belé.