Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mentás zöldborsó leves

Jönnek a hideg esték, amikor a könnyű vacsorákat felváltják a forró ételek. Például a gyorsan és könnyen elkészíthető, laktatós levesek. A zöldborsóra számos variáció van, ezúttal a mentás változatát mutatjuk be, ami rendkívül jól passzol a zöldséghez.

Hozzávalók:

  • 1 kg mirelit zöldborsó
  • 1 csokor darabolt menta
  • 6 és ¼ dl csirke alaplé
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej finomra vágott hagyma
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Felöntjük csirke alaplével. Felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót és a mentát, amiből egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Lefedjük, és alacsony hőfokon, 5 percen át gyöngyözve főzzük. A levest robotgépben vagy mixerben darabosra keverjük, azután visszaöntjük az edénybe. Hozzáadjuk a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Még további 5 percen át főzzük. Levesestálakba kanalazzuk, mentával díszítve, forrón tálaljuk.