Jönnek a hideg esték, amikor a könnyű vacsorákat felváltják a forró ételek. Például a gyorsan és könnyen elkészíthető, laktatós levesek. A zöldborsóra számos variáció van, ezúttal a mentás változatát mutatjuk be, ami rendkívül jól passzol a zöldséghez.
Hozzávalók:
- 1 kg mirelit zöldborsó
- 1 csokor darabolt menta
- 6 és ¼ dl csirke alaplé
- 1 dl tejföl
- 1 fej finomra vágott hagyma
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Felöntjük csirke alaplével. Felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót és a mentát, amiből egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Lefedjük, és alacsony hőfokon, 5 percen át gyöngyözve főzzük. A levest robotgépben vagy mixerben darabosra keverjük, azután visszaöntjük az edénybe. Hozzáadjuk a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Még további 5 percen át főzzük. Levesestálakba kanalazzuk, mentával díszítve, forrón tálaljuk.