Időnként megengedhetjük magunkat, hogy egy villámgyors ételt készítünk vacsorára. Ilyen ez a ricottás kenyérfalatok brokkolival is. Igaz, húst nem tartalmaz, de az alapanyagok miatt igen laktató. Mutatós, úgyhogy akár még vendégvárónak is tökéletes.
Hozzávalók:
- 1 nagy teljes kiőrlésű bagett
- 25 dkg ricotta
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg brokkoli
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A bagettet felszeleteljük, egymás mellé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és néhány percig pirítjuk a 150 fokos sütőben. Közben elkeverjük a ricottát sóval, borssal, az áttört fokhagymával. A brokkolit rózsáira szedjük, majd egy serpenyőben, kevés vajon megpirítjuk, ügyelve, hogy ne lágyítsuk el. Sózzuk és borsozzuk. Ha minden alapanyag kész, összeállítjuk. A bagett szeleteket megkenjük a fűszeres ricottával, erre helyezzük el a megpirított brokkolikat. Nagy tálon kínálva tálaljuk!