Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ricottás kenyérfalatok brokkolival

Időnként megengedhetjük magunkat, hogy egy villámgyors ételt készítünk vacsorára. Ilyen ez a ricottás kenyérfalatok brokkolival is. Igaz, húst nem tartalmaz, de az alapanyagok miatt igen laktató. Mutatós, úgyhogy akár még vendégvárónak is tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1 nagy teljes kiőrlésű bagett
  • 25 dkg ricotta
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A bagettet felszeleteljük, egymás mellé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és néhány percig pirítjuk a 150 fokos sütőben. Közben elkeverjük a ricottát sóval, borssal, az áttört fokhagymával. A brokkolit rózsáira szedjük, majd egy serpenyőben, kevés vajon megpirítjuk, ügyelve, hogy ne lágyítsuk el. Sózzuk és borsozzuk. Ha minden alapanyag kész, összeállítjuk. A bagett szeleteket megkenjük a fűszeres ricottával, erre helyezzük el a megpirított brokkolikat. Nagy tálon kínálva tálaljuk!