Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirke fettuccine Alfredo

A világon az olaszok értenek leginkább a tésztaételekhez. Ilyen ez a csirkés fettuccine is, amit szerencsére olyan egyszerű elkészíteni, hogy nincs olyan konyha, ahol nem főzhető le. Nem csak azért jó, mert kevés időt vesz igénybe, de isteni finom.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell filé
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek olivaolaj
  • 20 dkg parmezán
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 40 dkg szélesmetélt

Elkészítés:

Felteszünk egy fazékban vizet főni. Mikor felforrt, az utasításnak megfelelően kifőzzük a tésztát. Mire a tészta elkészül, általában majdnem kész a csirkés szósz. A csirkemellet felszeleteljük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A vaj 2/3-át és az olívát felforrósítjuk egy nagyméretű serpenyőben. (Ha teszünk a vajhoz egy kis olajat, elkerülhetjük, hogy megégjen.) Mikor a vaj forró, elhelyezzük benne a hússzeleteket. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük, majd egy tálba szedjük a kész húsokat. A visszamaradt zsiradékhoz tesszük a maradék vajat, s miután felolvadt jól elkeverjük, beleöntjük a tejszínt, majd a tejet is. Folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy csipet szerecsendiót is. Majd a legvégén hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad. Miközben készül a szósz, csíkokra vágjuk a húst. A húst hozzátesszük a szószhoz, majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát is. Tipp: ha gyerekeknek is készül, akkor inkább ne tegyünk bele szerecsendiót, és a parmezán helyett használhatunk kevésbé intenzív ízű sajtot is.