A Mac and Cheese, vagyis a sajtos tészta a világ legjobb „találmánya” ételek terén. Nincs olyan gyerek és felnőtt, aki ne szeretné. Gyorsan elkészíthető, és nem lehet megunni.
Hozzávalók:
- 20 dkg tészta
- 15 dkg cheddar sajt
- 2 dl tej
- 2 evőkanál finomliszt
- 5 dkg vaj
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és sűrűn kevergetve, közepes lángon pár percig pirítjuk. Majd fokozatosan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejet, amit aztán mindig keverjünk el. A lényeg, hogy egy nem túl folyós állagú masszát kapjunk. A masszánkat sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően! Majd hozzákeverjük a lereszelt cheddar sajtot, és jól elkeverjük. Végezetül a kifőtt tésztát beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Kevés frissen őrölt bors még mehet a tetejére tálalásnál.