Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mac and Cheese – sajtos tészta

A Mac and Cheese, vagyis a sajtos tészta a világ legjobb „találmánya” ételek terén. Nincs olyan gyerek és felnőtt, aki ne szeretné. Gyorsan elkészíthető, és nem lehet megunni.

Hozzávalók:

  • 20 dkg tészta
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és sűrűn kevergetve, közepes lángon pár percig pirítjuk. Majd fokozatosan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejet, amit aztán mindig keverjünk el. A lényeg, hogy egy nem túl folyós állagú masszát kapjunk. A masszánkat sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően! Majd hozzákeverjük a lereszelt cheddar sajtot, és jól elkeverjük. Végezetül a kifőtt tésztát beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Kevés frissen őrölt bors még mehet a tetejére tálalásnál.