A panna cotta egyszerű desszert, mégis sokan tartanak tőle. A laktózérzékenyeknek sem kell búcsút inteni ennek a mutatós édességnek, ugyanis van más alternatíva a tej helyettesítésére. Sőt! A diétázók is fogyaszthatják, ugyanis cukormentesen készítettük.
Hozzávalók:
- 5 dl kókusztej
- 2 teáskanál porzselatin
- 0,5 rúd vanília kikapart belseje
- 5 dkg xilit
Elkészítés:
A tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a xilitet, a vaníliarúd kikapart belsejét, majd kis lángon forrald fel. Közben folyamatosan kevergesd. Vigyázz, mert könnyen és gyorsan kifuthat. A tűzről levéve rakd hozzá a porzselatint, majd kézi habverővel addig kavard, amíg a zselatin teljesen feloldódik. A krémet öntsd poharakba vagy kisebb formákba, és várd meg, míg kihűl. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt kiöntheted a formából. Lehet díszíteni gyümölcsökkel, szószokkal, tejszínhabbal, ízlés szerint.