Nagyon sokan szenvednek gluténérzékenységben. Nekik a pékárura más alternatívát kell találni, ha friss, ropogós kenyeret, kiflit vagy zsömlét szeretnének enni.
Nincs már messze, hogy újra becsöngetnek az iskolákba. Az anyukáknak pedig szeretnénk tippeket adni, mit lehet a gyerekeknek becsomagolni, amit
A ricotta olyan jó alapanyag, hogy nem csak sós ételekbe, hanem gyakran desszertekbe is használják. Mi is így tettünk, egy
Néha jó visszanyúlni a múltba, és olyan ma már nem divatos desszerteket, édességeket elkészíteni, mint a töltött gőzgombóc. Lekvár tölteléket
A magyar konyhában is számos leveshez használunk tejfölt. A görögök szintén előszeretettel használnak tejtermékeket az ételeikhez. Nekik is van olyan
A torták minőségének védelme érdekében idén is csak az év végétől lesznek nyilvánosak a receptek, addig csak az ipartestület tagjai
Az éttermekben, a gasztronómiai műsorokban gyakran találkozunk zellerpürével, amit köretként szolgálnak föl. Lassan feledésbe merül a régi tört burgonyánk, de
A nyár kellős közepén a zöldségesek és a piacok tele vannak mindenféle gyümölccsel. Érdemes kihasználni a szezont, és desszertekbe is
Hogy milyen a jó pite tészta? Amelyik nem ázik el, még egy jó szaftos tölteléktől sem. És mitől lesz tartalmas?
Lengyelországban Bigosnak nevezik, nálunk egyszerűen egy savanyú káposztás étel lenne. Annyi különbséggel, ami a magyar konyhára nem jellemző, hogy rókagomba