A Wellington bélszín igen népszerű étel. Gondoltatok már arra, hogy a marhahúst lazacra cserélitek? Így is tökéletesen beilleszthető a karácsonyi menübe, és azok a vendégek örömmel fogyasztják, akik a hal „szerelmesei”.
Hozzávalók:
- 25 dkg nyúzott, filézett lazac
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg krémsajt
- 10 dkg bébi spenót
- szerecsendió ízlés szerint
- 2,5 dkg parmezán sajt
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lazacfiléket sózzuk-borsozzuk, és félretesszük. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és rádobjuk a lereszelt fokhagymagerezdeket. Hozzáadjuk a krémsajtot, és folyamatosan kevergetve 1-2 percet főzzük. Jöhet a bébispenót és a fűszerezés: só, bors, frissen reszelt szerecsendió. Nagyjából 5 percet főzzük, amíg a bébispenót jól összeesik, ekkor belekeverjük a reszelt parmezánt, és lehúzzuk a tűzről. A leveles tésztát két egyenlő részre osztjuk. A lazacot a tészta közepére helyezzük, és vastagon megpakoljuk a spenótos-krémsajtos szósszal. A tésztát tojással lekenjük a hal körül, majd becsomagoljuk a halat. Ehhez először vízszintesen két oldalról beborítjuk a hal tetejét tésztával, majd a két oldalsó szélén levágjuk a felesleges tésztát úgy, hogy csak 1,5-2 centis sáv maradjon. Ezt egy kés hátoldalával lenyomkodjuk, lekenjük tojással, majd a batyu oldalára hajtjuk. A lazacos tésztabatyukat hajtogatott oldalukkal lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tetejüket megkenjük tojással, majd rombuszmintásra bevagdossuk. 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.