Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hagymaleves sajtos pirítóssal

A hideg, elfoglalt hétköznapokon egy jó forró levesnél nincs tökéletesebb vacsora. Előnyére válik, ha gyorsan elkészíthető. Ilyen a hagymaleves sajtos pirítóssal, ami megmelengeti az esténket.

Hozzávalók:

  • 4 dkg vaj és 1-2 kanál olívaolaj
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 1 ek liszt
  • 1,3 liter forró víz
  • 1 mk só
  • 1/2 mk bors
  • 1 tojás sárgája
  • reszelt sajt
  • pirítós kenyér (francia baguette-ből)

Elkészítés:

Egy öntöttvas lábasban, lassú tűzön megolvasztjuk a vajat az olívaolajjal és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lefedve 15 percet pároljuk. Időnként megkeverjük. A fedőt levéve, kb. 30 percig, folyamatos kevergetés mellett, tovább pároljuk, pirítjuk a hagymát, míg aranysárga nem lesz. Ráhintjük a lisztet, habverővel kevergetve felöntjük egy merőkanál forró vízzel, majd hozzáöntjük a maradék forró vizet. Enyhe tűzön minimum 15 percet főzzük, megsózzuk, megborsozzuk. A tojás sárgáját egy merőkanál hagymalevessel összekeverjük, majd állandó kevergetés mellett, a tűzről levett levesbe öntjük. Tűzálló leveses tálkák aljába helyezzük a pirított baguettet, megszórjuk reszelt sajttal, rámerjük a hagymalevest, majd 5-10 percre betesszük az előmelegített sütőbe, míg a sajt megolvad, és egy kicsit megpirul a tetején.