Ha már a karácsonyi menüt tervezgetitek, akkor előételként tökéletes étvágykeltő a borleves. Általában ilyenkor szokták készíteni, ami a mazsolával és a tejszínnel tökéletes ünnepi hangulatúvá válik. Tuti nyerő indítása az ételsornak.
Hozzávalók:
- 1 tojássárgája
- 1 ek finomliszt
- 3 dl víz
- 5 dl fehérbor
- 5 dkg cukor
- őrölt szegfűszeg
- citromhéj
- őrölt fahéj
- só
- főzőtejszín
- mazsola
Elkészítés:
A tojássárgáját a liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet. A bort a cukorral, a szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és egy kevés sóval felforraljuk, majd a tojásos vízhez öntjük. Tűzre tesszük, ízlés szerint tejszínt öntünk hozzá és addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. Csészékbe szűrve tálaljuk, majd megszórjuk mazsolával.