Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mazsolás-tejszínes borleves

Ha már a karácsonyi menüt tervezgetitek, akkor előételként tökéletes étvágykeltő a borleves. Általában ilyenkor szokták készíteni, ami a mazsolával és a tejszínnel tökéletes ünnepi hangulatúvá válik. Tuti nyerő indítása az ételsornak.

Hozzávalók:

  • 1 tojássárgája
  • 1 ek finomliszt
  • 3 dl víz
  • 5 dl fehérbor
  • 5 dkg cukor
  • őrölt szegfűszeg
  • citromhéj
  • őrölt fahéj
  • főzőtejszín
  • mazsola

Elkészítés:

A tojássárgáját a liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet. A bort a cukorral, a szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és egy kevés sóval felforraljuk, majd a tojásos vízhez öntjük. Tűzre tesszük, ízlés szerint tejszínt öntünk hozzá és addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. Csészékbe szűrve tálaljuk, majd megszórjuk mazsolával.