Nincs karácsony mézes puszedli nélkül. Ha még nem kezdtél bele az ünnepi sütemények gyártásába, ne várj tovább, mert ennek az isteni tésztának kifejezetten jót tesz, ha néhány napot áll. Mutatjuk a legjobb receptet.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 5 dkg vaj
- 1 csapott evőkanál őrölt fahéj
- citromhéj, narancshéj
- 4 evőkanál méz
- 20 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál szalakáli két evőkanál meleg vízben feloldva
A mázhoz:
- 30 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Egy éjszakát lehet pihentetni, de nem muszáj. Kis gombócokat gyúrunk belőle és 180 fokon megsütjük. A másik lehetőség, hogy fél centisre nyújtva formákkal szaggatjuk ki. A kihűlt puszedliket beletesszük egy nagy edénybe, rácsorgatjuk a mázat, óvatosan addig keverjük, amíg márványosan bevonja a máz. Rácson vagy sütőpapíron hagyjuk őket megszáradni és már lehet is eltenni.