Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Karácsonyi mézes puszedli

Nincs karácsony mézes puszedli nélkül. Ha még nem kezdtél bele az ünnepi sütemények gyártásába, ne várj tovább, mert ennek az isteni tésztának kifejezetten jót tesz, ha néhány napot áll. Mutatjuk a legjobb receptet.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 csapott evőkanál őrölt fahéj
  • citromhéj, narancshéj
  • 4 evőkanál méz
  • 20 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál szalakáli két evőkanál meleg vízben feloldva

A mázhoz:

  • 30 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk. Egy éjszakát lehet pihentetni, de nem muszáj. Kis gombócokat gyúrunk belőle és 180 fokon megsütjük. A másik lehetőség, hogy fél centisre nyújtva formákkal szaggatjuk ki. A kihűlt puszedliket beletesszük egy nagy edénybe, rácsorgatjuk a mázat, óvatosan addig keverjük, amíg márványosan bevonja a máz. Rácson vagy sütőpapíron hagyjuk őket megszáradni és már lehet is eltenni.