A csokoládés desszertek kedvelői duplán örülni fognak annak, hogy ez a csoda süti nagyon minimális lisztből készül. Az nem állítjuk, hogy diétás, de talán a lelkünknek megnyugtató, hogy kevesebb kalóriát tartalmaz, mint minden más. Mutatós, finom, így a karácsonyi asztalra is illik.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg darált dió vagy mandula
- 5 tojás
A krémhez:
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 4 dl tejszín
Elkészítés:
A tésztához felolvasztjuk a vajat és a 10 dkg étcsokit, ha langyos belekeverjük a tojássárgáját, a lisztet és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral és a tésztához adjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (28-34 cm-es) tesszük a tésztát, elsimítjuk, és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kész nedves konyharuhával feltekerjük. Krém készítéséhez 2 egész tojást 15 dkg porcukorral vízgőz felett felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadunk kb. 10 dkg vajat, ezt habosra keverjük és mandula aromát adunk hozzá. Felverünk 4 dl habtejszínt, hozzáadunk fixálót, és óvatosan bekeverjük a vajas krémet. Hűtőbe tesszük, és ezzel a krémmel megkenjük a piskótát és feltekerjük. A tetejére felolvasztunk 10 dkg csokit, 1,5 dl tejszínnel, és ezt még sütemény tetejére kenjük.