Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokis mini képviselőfánk

A képviselőfánk, pontosabban az égetett tészták mindig nagy mumusnak számítanak a háziasszonyok számára. Pedig tényleg nincs más teendő, csak a lépéseket betartani. Ha pontos munkát végeztünk, gyönyörű, nagy, üreges tésztát kapunk, amit végül megtöltünk. Mutatjuk, hogyan jársz biztosan sikerrel, és így felkerülhet az ünnepi asztalra!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 360 ml tej
  • 9 dkg margarin
  • 10 ml citrom aroma (vagy fél citrom leve, elhagyható)
  • 2 csipet só
  • 18 dkg finomliszt
  • 5 tojás

A krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor (vagy krémes krémpor)
  • 800 ml tej

A díszítéshez:

  • 5 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

A tejet a margarinnal, az aromával, a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk, majd a lisztet hozzákeverjük, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, amíg a tészta egy gombóccá összeáll, és elválik az edény falától. Majd a tűzről levéve az 5 tojást konyhai robotgép segítségével hozzákeverjük. Akkor jó, ha nehezen csöppen le a habverőről. A tésztát nagyobb átmérőjű csillagcsövű habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk egymástól kellő távolságra. Megsütjük. A megsült fánkokat kihelyezzük egy rácsra hűlni, amíg hűl, elkészítjük a krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint. A fánkokat félbe vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A tortabevonót felolvasztjuk kb. 40 g margarinnal. Ha étcsokival csináljuk, tegyünk hozzá ízlés szerint cukrot, és belemártjuk a fánkok tetejét.