A képviselőfánk, pontosabban az égetett tészták mindig nagy mumusnak számítanak a háziasszonyok számára. Pedig tényleg nincs más teendő, csak a lépéseket betartani. Ha pontos munkát végeztünk, gyönyörű, nagy, üreges tésztát kapunk, amit végül megtöltünk. Mutatjuk, hogyan jársz biztosan sikerrel, és így felkerülhet az ünnepi asztalra!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 360 ml tej
- 9 dkg margarin
- 10 ml citrom aroma (vagy fél citrom leve, elhagyható)
- 2 csipet só
- 18 dkg finomliszt
- 5 tojás
A krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor (vagy krémes krémpor)
- 800 ml tej
A díszítéshez:
- 5 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
A tejet a margarinnal, az aromával, a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk, majd a lisztet hozzákeverjük, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, amíg a tészta egy gombóccá összeáll, és elválik az edény falától. Majd a tűzről levéve az 5 tojást konyhai robotgép segítségével hozzákeverjük. Akkor jó, ha nehezen csöppen le a habverőről. A tésztát nagyobb átmérőjű csillagcsövű habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk egymástól kellő távolságra. Megsütjük. A megsült fánkokat kihelyezzük egy rácsra hűlni, amíg hűl, elkészítjük a krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint. A fánkokat félbe vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A tortabevonót felolvasztjuk kb. 40 g margarinnal. Ha étcsokival csináljuk, tegyünk hozzá ízlés szerint cukrot, és belemártjuk a fánkok tetejét.