A tésztához:
10 dkg cukor
5 tojás fehérje
27 dkg porcukor
18 dkg mandulaliszt
1 dkg cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez:
20 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj
20 dkg habtejszín
Elkészítés:
A porcukrot, a kakaóport és a mandulalisztet edénybe szitáljuk, a tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, folyamatosan hozzád adagoljuk a cukrot, amíg kemény habot kapunk. Először kevés habot adjunk a száraz hozzávalókhoz, elkeverjük, a habot tovább adagolva összedolgozzuk. Addig kevergetjük, amíg a porcukor felolvad, és egy enyhén folyós masszát kapunk.
A masszát habzsákba töltjük, pici kupacokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsikre. A tészták ne érjenek össze, mert terülnek. Félretesszük, és hagyjuk, hogy a tészták száradjanak. 1 óra szükséges hozzá. Akkor jó, ha az ujjunkkal érintve nem ragad hozzánk.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A macaronokat 10-12 perc alatt megsütjük. Ellenőrzésképpen megnyomkodjuk, hogy nem puhák-e még.
A csokit a vajjal kimérjük, ráöntjük a forrásban lévő tejszínt. Krémes állagúvá keverjük. A kihűlt makaronokat bőven megtöltjük. Hűtőben lehűtjük, és szobahőmérsékleten tálaljuk.