Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tésztába bujtatott hal

Sajnos még mindig kevés halat fogyasztunk. A magyar konyha kb. a halászlénél és a rántott halnál nem sokkal több ételben használja ezt a húsfélét. Egy olyan mutatós ételben mutatjuk meg ezt az alapanyagot, ami tuti sokak kedvencévé válik. Töltelékként használjuk, jól megfűszerezve. Egy étteremben is megállná a helyét.

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • 1,5 dl víz

A töltelékhez:

  • 20 dkg halhús ledarálva
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek ketchup
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 5 dkg sajt

Elkészítés:

A darált halhoz hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalót, és sózzuk, fűszerezzük. A lisztből tojással, pici sóval és vízzel tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, egy nagyobb pohár segítségével kiszaggatjuk. Az egyik lapra helyezünk a töltelékből, erre tesszük rá óvatosan a másik, nagyon vékonyra kinyújtott tésztát, és a szélei jól összenyomkodjuk, hogy főzésnél a töltelék bent maradjon. Sós vizet forralunk, beletesszük a kész tésztákat, majd kifőzzük. Melegen, ízesített olajjal meglocsolva tálaljuk.