A burgonya az egyik legjobb alapanyag abból a szempontból, hogy nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Nem mellesleg még finom is. A húsos töltelék miatt tökéletesen megfelel egy főételnek.
Hozzávalók:
- 10 nagyobb burgonya
- 25 dkg darált hús
- 1 evőkanál mexikói fűszerkeverék
- 1 hagyma
- 5 dkg tejföl
- kevés só és bors
- 4 dkg vaj
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, és egy karalábé fájó segítségével kiszedjük a belsejét úgy, hogy maradjon pereme, ami megtartja a tölteléket. Főzzük tíz percig, de csak félkészre. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és a hússal együtt befűszerezzük. Ezzel töltjük meg a magas falú edénybe állított krumplikat, meglocsoljuk kevés olajjal. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és fél órán át sütjük. Közben a tejfölt összekeverjük sóval és olvasztott vajjal, amit majd tálaláskor helyezünk a krumplik tetejét.