Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Taco töltött burgonya

A burgonya az egyik legjobb alapanyag abból a szempontból, hogy nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Nem mellesleg még finom is. A húsos töltelék miatt tökéletesen megfelel egy főételnek.

Hozzávalók:

  • 10 nagyobb burgonya
  • 25 dkg darált hús
  • 1 evőkanál mexikói fűszerkeverék
  • 1 hagyma
  • 5 dkg tejföl
  • kevés só és bors
  • 4 dkg vaj

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, és egy karalábé fájó segítségével kiszedjük a belsejét úgy, hogy maradjon pereme, ami megtartja a tölteléket. Főzzük tíz percig, de csak félkészre. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és a hússal együtt befűszerezzük. Ezzel töltjük meg a magas falú edénybe állított krumplikat, meglocsoljuk kevés olajjal. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és fél órán át sütjük. Közben a tejfölt összekeverjük sóval és olvasztott vajjal, amit majd tálaláskor helyezünk a krumplik tetejét.