Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldséges gombaleves csipetkével

Nincs is jobb, mint egy forró, tartalmas zöldségleves. Lehet, hogy sokaknak szokatlan tésztával dúsítani, de ez a recept egy jó példa arra, hogyan lehet felturbózni egy gombalevest.

Hozzávalók:

A leveshez:

  • leves
  • 30 dkg gomba
  • 3 sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 közepes zeller
  • 1 vöröshagyma
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 2 l víz

A csipetkéhez:

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk és tisztítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, az összes többi zöldséget felkockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kis olajon megdinszteljük, majd a gomba kivételével a zöldségeket megpirítjuk, a gombát is hozzáadjuk, és dinszteljük tovább kb. 3 percig. Meghintjük a pirospaprikával, és felöntjük kb. 3 l vízzel, fűszerezzük őrölt borssal és ételízesítővel vagy sóval, meghintjük az apróra felvágott petrezselyemmel. Fél órát főzzük. A csipetkéhez a tojást egy tálba ütjük, ízlés szerint sózzuk, és apránként hozzáadagoljuk a lisztet, míg keményebb állagú tésztát nem kapunk. Lecsipkedjük, és a levesbe tesszük, akkor lesz jó, ha feljön a tetejére.