Nincs is jobb, mint egy forró, tartalmas zöldségleves. Lehet, hogy sokaknak szokatlan tésztával dúsítani, de ez a recept egy jó példa arra, hogyan lehet felturbózni egy gombalevest.
Hozzávalók:
A leveshez:
- leves
- 30 dkg gomba
- 3 sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 közepes zeller
- 1 vöröshagyma
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- 2 l víz
A csipetkéhez:
- 10 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 1 csipet só
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk és tisztítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, az összes többi zöldséget felkockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kis olajon megdinszteljük, majd a gomba kivételével a zöldségeket megpirítjuk, a gombát is hozzáadjuk, és dinszteljük tovább kb. 3 percig. Meghintjük a pirospaprikával, és felöntjük kb. 3 l vízzel, fűszerezzük őrölt borssal és ételízesítővel vagy sóval, meghintjük az apróra felvágott petrezselyemmel. Fél órát főzzük. A csipetkéhez a tojást egy tálba ütjük, ízlés szerint sózzuk, és apránként hozzáadagoljuk a lisztet, míg keményebb állagú tésztát nem kapunk. Lecsipkedjük, és a levesbe tesszük, akkor lesz jó, ha feljön a tetejére.