Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Epres-banános bögrés kenyér

A kenyérben is az a csodás, hogy rengeteg alapanyaggal lehet „megbolondítani” vagy inkább még tovább turbózni. Ha asztalt gyümölcsök, magvak, olívabogyó kerülhet bele, miért ne tehetnénk hozzá epret egy kis banánnal. Ezt mutatjuk meg, milyen jól is működnek együtt ezek az alapanyagok.

Hozzávalók:

  • 1 ¾ bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál
  • szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • ¼ bögre barna cukor
  • 3 nagyobb méretű banán
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • ½ bögre görög joghurt
  • 1 bögre eper

Elkészítés:

Az epret könnyen helyettesíthetjük fagyasztott gyümölcsökkel is, az íze ugyanolyan isteni lesz! Először összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a barna cukorral. Ha ezzel végeztünk, megpucoljuk a banánokat, szeleteljük, és egy villa segítségét áttörjük. Egy másik tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat, a banánt, a tojást, vanília aromát, a joghurtot és az epret. Habverő segítségével összevegyítjük a két tál tartalmát, majd a banános-epres masszát szépen lassan beleöntjük egy kivajazott formába. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és körülbelül 40-45 perc alatt készre sütjük.