Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Toszkán cannellini bableves

A magyar konyha is többféle bablevest tud felsorakoztatni, de az olaszoknak is van egy tradicionális változatuk. Egyben azonban hasonlítanak, mindkettő tartalmas és isteni finom!

Hozzávalók:

  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 vöröshagyma aprítva
  • 2 szál zellerszár aprítva
  • 2 kisebb sárgarépa durván aprítva
  • 1 duci fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • fél tk fűszerpaprika
  • 1 konzerv aprított paradicsom
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 2 konzerv cannellini bab
  • fél fej kelkáposzta
  • tálaláshoz zöld pesto (elhagyható)

Elkészítés:

Az olajat egy nagy lábasban felmelegítjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát és zellerszárat. Alacsony hőfokon kb. 5 percig puhára sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, paprikát, zöldfűszer leveleket, és belepréseljük a fokhagymát. Közben szűrőn lecsepegtetjük a babkonzerveket, a káposztát vékonyan felszeleteljük. Amikor a sárgarépa kissé megpuhult (de még al dente, azaz harapós), a zöldségeket felöntjük a paradicsom konzervvel és zöldséglevessel. Forráspontig melegítjük a levest, hozzáadjuk a babot és káposztacsíkokat. 15-20 percig főzzük. Melegen tálaljuk, esetleg 1 kiskanál pestoval és crostini vagy pirítós szeletekkel.