Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Málnamázas karika fánk

Egy kis fantáziával minden tradicionális ételt meg tudunk újítani. Ilyen a fánk is, ami egy isteni köntöst, pontosabban málnamázas bevonatot kapott.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • kevés rum

A mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 4-5 tk tejszín
  • pár csepp málna aroma

Elkészítés:

Egy dagasztógép táljában adagoljuk a lisztet, a megfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, sót, olvasztott margarint, és a langyos tejet, a vaníliás cukrot, és a rumot, a dagasztógép táljába rakom, majd bedagasztjuk. Fél óra pihentetés után liszttel megszórt tálban óvatosan nyújtófával 1-2 cm vastagra nyújtjuk, és 6 cm-es fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a közepüket pedig egy pici karikaszaggatóval, így kapunk karikát. Egy konyharuhával letakarjuk, és a duplájára kelesztjük. Az olajat megmelegítjük, ügyelve, hogy ne legyen túl forró, majd kisütjük. A mázhoz a tejszínt apránként hozzákanalazzuk a porcukorhoz, majd beleöntjük a málna aromát is. Amikor sűrű pasztává áll össze, rácsurgatjuk egyenletesen a fánkokra, vagy aki bátrabb, tele is márthatja a mázba.