Tele vannak a piacok az új zöldségekkel. Ez ihlette az alábbi ételünket: a joghurtos reteklevest. Könnyű, gyors, friss és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 35 dkg retek
- 3 dkg vaj
- 10 dkg apróra vágott hagyma
- 7,5 dl ml zöldségleves
- 2 pohár joghurt
- 10 dkg creme fraiche
- só
- bors
Elkészítés:
A retket megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk, majd mixerrel pürésítjük. A forró vajban a hagymát üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a pürésített retket, felöntjük a levessel, 10 percig főzzük. A leveshez keverjük a joghurtot és a creme fraiche-t, felolvasztjuk benne. Sóval, borssal ízesítjük. Tálalásnál frissen aprított kaporral és frissen szeletelt retekkel díszítjük.