Nagyon sokan nincsenek oda a curryért, pedig több nemzetközi konyha egyik alapfűszere. Ez az indiai csirkés leves igazán tartalmas, és a legnagyobb erénye, hogy gyorsan elkészül. Valóságos ízkavalkád, amit mi, magyarok is nagyon szeretünk.
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 2 ek szójaolaj
- 2 ek piros curry paszta
- 35 dkg csirkemell filé
- 1 l zöldség alaplé
- 15 dl kókusztej
- 2 teáskanál halszósz
- 10 dkg üvegtészta
- 2 ek citromlé
- 1 csokor koriander
Elkészítés:
A tésztát egy edénybe tesszük, felöntjük hideg vízzel, és hagyjuk 10 percet állni. Majd leszűrjük, esetleg rövidebb darabokra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, és apróra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, és vékony, falatnyi szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát és curry pasztát, közepes hőmérsékleten 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkehúst, és kb. 5 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel, kókusztejjel, hozzáadjuk a halszószt is. Felfőzzük, megkóstoljuk, ha túl sósnak találjuk, kevés vizet öntünk hozzá, ha nem eléggé sós, még kevés halszósszal ízesítjük. A leveshez lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük az üvegtésztát, és hagyjuk 1-2 percig állni. Citromlével ízesítve, és koriander levelekkel megszórva tálaljuk.