Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Török káposztás hús

A magyar konyhában is több étel bizonyítja, a hús és a káposzta rendkívül jó párost alkot. Ugyanezt a törökök is felfedezték, csak egészen más módon és elgondolásban alkották meg a török káposztás húst.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sertés darált hús
  • 1 kis fej édeskáposzta
  • 1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
  • 1-2 ek sűrített paradicsom
  • só, bors
  • 1-2 tk borsikafű

Elkészítés:

Vastag csíkok vágjuk a káposztát, de ne legyenek túl hosszúak, úgyhogy vágjuk kisebb darabokra vagy kockákra. A húst fehéredésig megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a hagymát, ezzel tovább pároljuk, majd belekerül a paradicsom és a fűszerek egyaránt, legutoljára pedig a káposztadarabok. Pici vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk, időnként kevergetjük. Ha kész, melegen tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.