A magyar konyhában is több étel bizonyítja, a hús és a káposzta rendkívül jó párost alkot. Ugyanezt a törökök is felfedezték, csak egészen más módon és elgondolásban alkották meg a török káposztás húst.
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés darált hús
- 1 kis fej édeskáposzta
- 1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
- 1-2 ek sűrített paradicsom
- só, bors
- 1-2 tk borsikafű
Elkészítés:
Vastag csíkok vágjuk a káposztát, de ne legyenek túl hosszúak, úgyhogy vágjuk kisebb darabokra vagy kockákra. A húst fehéredésig megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a hagymát, ezzel tovább pároljuk, majd belekerül a paradicsom és a fűszerek egyaránt, legutoljára pedig a káposztadarabok. Pici vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk, időnként kevergetjük. Ha kész, melegen tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.