Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tom yum leves

Ha egyszer belekóstolunk, pillanatok alatt a thai konyha rabjává válunk. A Tom yum leves egy igazi ízkavalkád. Talán úgy is fogalmazhatnánk, hogy a thai-ok húslevese.

Hozzávalók:

  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 közepes újhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 csirkemell filé
  • 2 ek curry paszta
  • 6 dl csirke alaplé
  • 2 dl kókusztej
  • 4 közepes gomba
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 lime-ból nyert limelé

Elkészítés:

A répát vékony szeletekre, a gyömbért vékony csíkokra, a vöröshagymát szintén lapokra, az újhagymát karikára vágjuk. Attól függően, hogy milyen gombát használunk, a gombát megtisztítjuk, és csiperke esetén negyedekbe vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, és szintén negyedekre vágjuk. (A zöldségek egyébként tetszés szerint szeletelhetőek!) A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, majd olajon addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik, ekkor a paradicsom, a gyömbér és a gomba kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, és kicsit lepirítjuk. Ekkor felöntjük a húsalaplével, hozzáadjuk a levespasztát, és pár percen át melegítjük. Ízlés szerint hozzáadagoljuk a pasztát. Kb. 3 perc után beletesszük a gombát és a gyömbért, és felöntjük a kókusztejjel. Ha túl sűrűnek találjuk a levest, nyugodtan önthetünk hozzá egy kis hideg vizet vagy húsalaplét. Felforraljuk, és addig főzzük a levest, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ekkor mehet bele a paradicsom és a paradicsompüré is. Forralunk még egyet a levesen, majd forrón tálaljuk. Fogyasztás előtt csepegtessünk bele egy kis limelevet.