Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Teriyaki csirke

A japán konyhában meglehetősen gyakran keverik az sósat az édessel. A húsos ételeknek kifejezetten jól áll, ilyen a teriyaki csirke is.

Hozzávalók:

A csirkecombokhoz:

  • 6 csirkecomb
  • 2 közepes db póréhagyma
  • 0,5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

A marináláshoz:

  • 100 ml szójaszósz
  • 1 dl szaké
  • 1 dl mirin

A teriyaki szószhoz:

  • 2 ek cukor
  • 3 ek szójaszósz
  • 40 ml mirin

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát a hűtőben marináljuk a tare szószban.
Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a combokról.
Kevés olajat közepes lángon serpenyőben felhevítünk, majd beletesszük a combokat, és átsütjük, míg szép színük nem lesz. Először azt az oldalát sütjük, ami a tálaláskor felfelé néz majd. Ennél a lépésnél vigyázzunk, nehogy megégjen, ugyanis a mirin cukrot is tartalmaz. Miután a húsok mindkét oldalát megsütöttük, a felesleges olajat papírtörlővel felitatjuk a serpenyőből.
Ezután ráöntjük a húsra a teriyaki szószt, és takaréklángon, fedő alatt, gyakran locsolgatva addig sütjük, míg be nem sűrűsödik a szósz, és szép fényes felületet nem képez a húson.
Köretként párolt rizst, ugyanebben a szószban megsütött póréhagymát, és daikon oroshit, azaz reszelt jégcsapretket kínálunk.