Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pikáns lencsekrémleves buggyantott tojással

A lencse is egy olyan alapanyag, amit sokan „csak” főzelékként ismernek. Pedig köretként, salátában és még számos formában felhasználható. Mi egy isteni pikáns krémlevesként hoztuk, ami buggyantott tojás feltétet kapott.

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • izlés szerint só
  • izlés szerint füstölt sajt
  • 4 tojás

Elkészítés:

A lencsét átválogatjuk, és előző este beáztatjuk. Másnap egy lábasban az olajon megdinszteljük az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beletesszük a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítjük. Felöntjük vízzel és lassú tűzön puhára főzzük. Ezután a babérlevelet kivesszük a vízből, és turmixgéppel pépesítjük a levest, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, majd felforraljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá füstölt sajtkockákat. A buggyantott tojáshoz az ecetet hozzáadjuk a sós vízhez, és felforraljuk. Egy merőkanálba ütjük a tojást, ezzel tudjuk szépen a vízbe rakni. Miután felforrt a víz, lejjebb vesszük a hőfokot, és megvárjuk, amíg már csak gyöngyöződik, ekkor beletesszük óvatosan a merőkanalat, és lassan engedjük a vízbe. Nem szabad mozgatni, 3 perc alatt kész, és már ki is szedhetjük, és a levessel tálaljuk.