Hozzávalók: 4 zsemle 0,5 l tej 1 ek sertészsír só ízlés szerint bors ízlés szerint 7 tojás 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók: 60 dkg konyhakész garnéla 5 gerezd fokhagyma 15 dkg konzerv zöldborsó 1 csokor petrezselyem 2 dl főzőtejszín só ízlés
Hozzávalók: A vadashoz: 1 kg sertés vagy marhahús 2 nagy fej vöröshagyma 5 sárgarépa 4 fehérrépa 1 babérlevél 1 csipet
Hozzávalók: 12,5 dkg finomliszt 7 dkg vaj 2 dkg porcukor 1 ek hideg víz A mákos töltelékhez: 50 dkg krémsajt
Hozzávalók: A fűszeres paradicsomszószhoz: 2 ek olívaolaj 1 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 0,5 ek sűrített paradicsom 1 dl száraz vörösbor
A tésztához: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 dl kefir 1 kk cukor 2 dl meleg tej 2 tojás
Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús 1 közepes vöröshagyma 1 gerezd zúzott fokhagyma 1 piros kaliforniai paprika 1 zöld kaliforniai paprika
Hozzávalók: 50 dkg kocka alakú háztartási keksz 85 dkg tejföl 1 üveg meggylekvár 20 dkg porcukor 3 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók: 30 dkg gersli 2 újhagyma 3 gerezd fokhagyma 20 dkg vargánya 1 ek apróra vágott kapor 0,5 dl száraz
Hozzávalók: 2 alma 1 zeller 1 póréhagyma 2 dkg vaj 1 csapott ek barna cukor 2 ek citromlé 1 kk