Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldségleves tárkonnyal

Hozzávalók:

1 sárgarépa

1 fehérrépa

1 lisztes burgonya

15 dkg ceruzabab

1 vöröshagyma

1/2 zellergumó

1,2 l húsleves

1 csokor friss tárkony

2 dl natúr joghurt

1 bögre kukoricapehely

só, bors

tárkonyecet

1 ek olaj

Elkészítés:

Az összes zöldséget megmosom, a répákat felkarikázom, a zellert és a burgonyát felkockázom, a ceruzababot és a hagymát felaprítom.

Az olajhoz fél dl vizet adok, ebben párolom meg a hagymát, majd a többi zöldséget, egy kis idő elteltével hozzáöntöm a húslevest. Így főzöm egy darabig, majd beleteszem a burgonyát, és sóval, borssal fűszerezem, majd mindent puhára főzök. A főzés vége felé beleteszem a kukoricapelyhet és a tárkonyt, de ez utóbbit kiveszem a levesből miután levettük a tűzről.

Ekkor öntöm bele a joghurtot, majd ízlés szerint teszek bele tárkonyecetet, és forrón tálalom.