Hozzávalók:
40 dkg óriáskagyló tészta
50 dkg darált hús
50 dkg gomba
1 közepes fej vöröshagyma
kevés olaj
70 g sűrített konzerv paradicsom
20 dkg trappista sajt
oregáno
bazsalikom
só
bors
2 gerezd áttört fokhagyma
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
Közben a gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük, majd a hagymához adjuk.
Addig pároljuk, míg össze nem esik, ekkor hozzáadjuk a darált húst is.
Kevés vizet öntünk alá, hozzáadjuk a paradicsompürét és ízlés szerint fűszerezzük.
Fedő alatt készre főzzük a ragut.
A tésztát bő, forrásban lévő vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy tepsit kiolajozunk, belesorakoztatjuk a tésztákat, és betöltjük az elkészült raguval.
Reszelt sajttal szórjuk a tetejüket és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad.