Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 fej lila hagyma
40 dkg csirkehús (mell, comb)
2 natúr tömlős krémsajt
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 csomag réteslap
40 dkg gomba
só,bors,olaj, tört chili paprika
A körethez:
50 dkg mexikói zöldségkeverék
margarin a pároláshoz
Elkészítés:
A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés chilivel megszórjuk.
A vöröshagymát kockára vágjuk, olajon lepirítjuk, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, gombát. Addig pároljuk, míg a leve el nem föl. Megszórjuk összevágott petrezselyem zölddel.
A rétes lapokat 3 lapra szedjük, 4-be vágjuk és krémsajttal megkenjük, gombát és a húst ráhalmozzuk. Lilahagymát felkarikázzuk és rátesszük a tetejére.
A rétes lapokat batyura hajtjuk úgy, hogy ne szakadjon ki.
Forró bő olajba arany barnára sütjük úgy, hogy a hajtások alul legyenek először, átfordítjuk.
Margarinon a mexikói zöldségkeveréket megpároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.