Hozzávalók:
300 g fagyasztott leveles tészta (3 lap)
150 g leveles paraj
800 g kicsontozott, enyhén füstölt karaj
3 ek olaj
2 mogyoróhagyma
1 fokhagymagerezd
50 g vaj
só, bors, reszelt szerecsendió
1 tojássárgája
2 ek tej
A mártáshoz:
125 ml barna borjúleves
125 mk vörösbor
50 g hideg vaj
liszt
Elkészítés:
Olvasszuk fel a tésztát és a parajt. Mossuk le hideg vízzel a húst, és törölgessük meg.
Forrósítsunk olajat, pirítsuk meg benne a húst, majd hagyjuk kihűlni.
Tisztítsuk meg a hagymát és a mogyoróhagymát, vágjuk kockára, majd vajban pároljuk meg.
Nyomkodjuk ki a parajt, pároljuk körülbelül 10 percig a vajban, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, majd hagyjuk lehűlni, és terítsük a húsra.
Tegyünk a lisztezett munkalapra egymás mellé két tésztalapot, majd sodorjuk a kettőt egy lappá. Tegyük rá a húst, és csomagoljuk a tésztába. Jól nyomkodjuk össze a tészta széleit.
Keverjük össze tejjel a tojássárgáját, kenjük meg vele a tésztát. Szúrjunk ki a maradék tésztából kis virágokat, díszítsük vele a húscsomag tetejét, majd kenjük meg ezt is tojássárgájával.
Tegyük a húst hideg vízzel leöblített tepsibe, majd süssük 175-200 fokosra melegített sütőben körülbelül 45 percig.
Főzzük sűrűbbre a borjúlevest és a vörösbort. Keverjük bele kis darabokban a vajat. Mártásként tálaljuk a felszeletelt ételhez.