Hozzávalók: 2 közepes cukkini 1 szelet kenyér 2 tojás só bors 1 fej vöröshagyma 10 dkg erdei gomba 30 dkg
Hozzávalók: A tócsnihoz: 0,5 kg burgonya 1 nagy sárgarépa 25 dkg sütőtök 2 szál rozmaring 2 kávéskanál só 1 kávéskanál
Először Benedek Elek mesekönyvében találkoztunk a csörögefánkkal, amikor a mesebeli lakodalom éléskamrájába éhesen belopódzó farkas és komája, a róka, csörögefánkot
Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás 9 ek cukor 9 púpozott ek finomliszt 0,5 csomag sütőpor 6 evőkanál víz A krémhez:
Hozzávalók: 30 dkg kukoricaliszt 15 dkg főtt burgonya (nyersen, meghámozva és apróra vágva) 1 egész tojás 2 dkg élesztő 1
Régi idők kedvenc vízimadarát levesként készítettük el, s korabeli konyhai módival, kovászos kenyérrel sűrítettük be. Levesünk ettől krémes, pikáns lett,
Hozzávalók: 2 szelet lazacfilé (bőr nélkül) 1 citrom olívaolaj só bors 1 bögre rizs 1 bögre borsó 1 kígyóuborka 2
A tésztához: 1,5 dl víz 5 dkg vaj 12 dkg finomliszt 2 tojás 1 csipet só A pudinghoz: 5 dl
A nyári tökök héja vékonyabb a téli társaiknál, ezt a sütési időn is látjuk, az év végi darabok 10-15 perccel
Hozzávalók: 3 rózsaburgonya 2 fej lilahagyma kevés olívaolaj 5 tojás só bors Elkészítés: A megtisztított burgonyát és hagymát felkockázzuk, a